In november 2023 is Metteko doorgegeven aan Stien bier ...

Blonde Metteko by Stien - 6%

Goudblonde doordrinker

Door zijn lokale Belgische grondstoffen prikkelt dit bier niet alleen je smaakpapillen, maar ook je trots op onze eigen lokale schatten. 

De harmonie tussen Poperingse Magnum en Cascade hop geeft elke slok een verrassende dimensie - een smaakvol avontuur dat makkelijk doordrinkt. 

Dit is niet zomaar bier; het is een viering van Belgisch vakmanschap en een ode aan de lokale smaak.

Het ontstaan van Metteko

​Het verhaal begint in november en december 2012 of 9 maand vroeger als je heel precies wil zijn ....
Op 27 november 2012 wordt Sander Van den Broeck geboren, al snel volgt Max-Emile Van Caelenberg, hij ziet het daglicht op 10 december en Lars Rasschaert sluit de rij af op 24 december. Er is op dat moment niets dat er zou op wijzen dat zij aan de basis zouden liggen van LaMaSa.

Na veel volle luiers, slapeloze nachten en vele traantjes gaan de drie kerels in september 2015 voor het eerst naar de kleuterschool van de Zonnevlier. Daar zien ze elkaar voor het eerst. Al na een paar dagen is duidelijk dat Sander, Max-Emile en Lars het goed, zelfs heel goed met elkaar kunnen vinden. Na een paar maand zijn het dikke onafscheidelijke vrienden, die dag in dag uit met elkaar spelen.


Hun eerste verjaardagsfeestje voor hun klasgenootjes geven ze samen in het Berenbos te Wetteren in december 2015. Daar leren de papa's van de jongens elkaar beter kennen … veel beter! Een namiddag samen pinten pakken trekt de banden aan. Er worden afspraken gemaakt om nog eens samen te komen en … er wordt een Whatsapp-groep opgericht met de naam LaMaSa, wat staat voor Lars, Max-Emile en Sander. Het is de papa van Sander die op het idee kwam. Op die manier waren Hein, Hans en Peter met elkaar verbonden.


Al snel werd er nog eens afgesproken, hobby's en interesses werden gedeeld. Hein en Hans gingen zelfs samen in een bandje spelen! Maar de grootste passie van de drie werd … bier. In eerste instantie was het vooral proeven, heel veel proeven. Hans was al langer bezig met brouwen en hij gaf de microbe door aan Hein en Peter. De brouwsels die Hans al gemaakt had werden gesmaakt door Hein en Peter. Na drie jaar proeven besloten ze om onder de leiding van Hans een biertje te brouwen. Na veel experimenteren hebben ze een brouwsel op punt gesteld. Het werd meteen een voltreffer dat door velen gesmaakt werd. Hun eerste bier was een feit.

Het trio is in november 2023 gestopt met hun Metteko. De kinderen worden groot en het leven begint dan andere wegen te volgen. Er worden andere prioriteiten gesteld. Daarom heeft het trio besloten om hun 'Metteko-kindje' door te geven aan  Stien. Ze zijn er dan ook  van overtuigd dat hun telg, Metteko, bij Stien in goede professionele handen terechtkomt en dat het voorbestaan van Metteko op die manier gegarandeerd is.